Nyhet

http://grav.storage.googleapis.com/senaste-utean-slogan.001.jpeg

Programpunkt: Mike Rezendes – key note speaker

2017-11-17

Mike Rezendes, grävgruppen Spotlight, The Boston Globe

Det startade med att några reportrar började gräva i uppgifter om övergrepp inom katolska kyrkan i Boston. De hittade något som ingen velat lyfta fram i ljuset. När den första artikeln publicerades blev det en storm som ännu inte bedarrat.

Många har säkert sett den Oscarsbelönade filmen Spotlight om avslöjandet som växte till en internationell skandal med enorma konsekvenser. Nu kommer en av journalisterna som gjorde jobbet, Michael Rezendes, till Helsingborg och Gräv18.

”Vi är otroligt glada över att Michael Rezendes vill komma till Helsingborg. Han är ett exempel på en mycket skicklig grävande journalist som jobbar lokalt, men vars avslöjanden haft mycket stor effekt och vandrat över världen”, säger Emma Johansson, grävgeneral.

Michael Rezendes är flerfaldigt prisbelönad och var tillsammans med flera kollegor även nominerad till Pulitzerpriset 2017 i klassen ”Local reporting” för ”The desperate and the dead”.

Han kommer att vara key note speaker på Gräv18. Utöver det kommer han att hålla en metodföreläsning om hur man jobbar med muntliga källor – en färdighet han har utvecklat under många år.

Bonusmaterial: Se trailern till “spotlight” här (Mike Rezendes spelas av Mark Ruffalo)