Nyhet

http://grav.storage.googleapis.com/ny-trio.001.jpeg

Här är Gräv18:s första programpunkter

2017-11-17

Den ena är svensk mästare på ansvarsutkrävande intervjuer. Den andre grävde så djupt att den mäktiga katolska kyrkan skakades i grunden. Dessutom ett spännande besök i Trollfabriken. Gräv18 kan stolt presentera de första programpunkterna.

 

• Sophia Djiobaridis

Få har nog missat Sophia Djiobaridis skarpa intervjuer. Som reporter på Uppdrag Granskning har hon ställt många makthavare till svars. Ett minnesvärt avslöjande är den havererade satsningen på Medeltidens värld i Götene som kostade skattebetalarna minst 100 miljoner.
Nu kommer Sophia Djiobaridis till Gräv18 för att lära ut hur man lyckas med den viktiga ansvarsintervjun. Här får du tips och praktiska råd som du kan använda.

Läs mer om Sophia Djiobaridis här.

 

• Mike Rezendes

Det började med att några reportrar började gräva i uppgifter om övergrepp inom katolska kyrkan i Boston. När den första artikeln publicerades började en storm som ännu inte bedarrat. Nu kommer Mike Rezendes, en av journalisterna som ingår i Boston Globes grävgrupp Spotlight till Helsingborg och Gräv18.

Han kommer att hålla inledningsseminariet och också ge en metodföreläsning om hur man jobbar med muntliga källor – något som han arbetat med under många år.

Läs mer om Mike Rezendes här.

 

• Valet 2018 – trollfabriker, fake news och propaganda

Vi har redan sett försök att påverka val i andra länder. Hur tacklar vi de nya svårigheterna valåret 2018?

Fake News, trollfabriker och propaganda är numera högst relevanta ämnen för alla journalister. Hur granskar vi trollen utan att låta oss skrämmas eller vilseledas? Och hur ska vi agera när medarbetare hängs ut eller hotas?

På Gräv18 blir det både metodföreläsningar och diskussioner kring de här ämnena. Målet är att ge både metodtips och praktiska handfasta råd

Läs mer om programpunkten här.